INTERVJU + VIDEOPREMIÄR: Parasite Child + Skepp – ”Something For You”

JF_ElinAndreaspress_something2

Singeln ”Something For You” skapades som en del av ett samarbete mellan Parasite Child (Andreas Stellan) och Skepp (Elin Skeppstedt). Singeln släpps imorgon men redan idag står HYMN för premiären. Titta på den suggestiva videon nedan och läs en kort intervju med Parasite Child om samarbetet.

Hur startade samarbetet mellan Parasite Child och Skepp?

– Elin och jag träffades för ett par år sedan genom min dåvarande flickvän. Det här var samtidigt som jag höll på att göra klart första Parasite Child-skivan, och efter ha hört henne sjunga så ville jag direkt ha med hennes röst på typ alla låtar. Det flöt på så sjukt bra när vi jobbade så jag började redan då fantisera om att göra nån form av projekt tillsammans.

– Efter den skivan så blev jag trött på gitarrer. Igen, det händer med jämna mellanrum. Men jag måste skriva och spela in musik, jag har liksom inte några andra utlopp. Så jag lät gitarren samla damm och började leka med mina syntar istället.

Hur gick det till när ni skrev ”Something For You”?

– Den första av låtarna från den perioden som jag lade sång på var ”Something For You” och då tänkte jag att nu, nu är det dags! Så jag bad Elin komma över till mig där jag sitter med min dator och så körde vi på. Det blev såklart tusen gånger bättre än det var innan när vi lagt Elins röst på låten.

Vad handlar låten om?

– Jag var i nån period där jag tänkte mycket på hela resan med att växa upp och sträva efter nåt liv där man ska vara lyckad och lycklig när jag skrev texten. Och om drömmar, det är en sjukt viktig grej att ha, men de kan också bli lite krångliga ibland när man börjar blanda ihop dem med livsmål. Sen också om känslan att mitt i allt det här att vilja ge världen fingret och skita i skiten.

Vad är tanken bakom videon?

– Jag hade suttit med en enkel animation som jag visade för Elin när vi började snacka om att släppa låtar tillsammans. Den blev början till videoidén som vi senare spelade in. Tanken var att projicera saker på mig på samma sätt som jag gör till vardags och gestalta hur saker kan vara svarta och vita samtidigt.

Har ni mer material på gång?

– Jag gör väldigt sällan annat än att sitta och spela in så det har hunnit bli en hel del låtar som jag tänkt använda till det här projektet. Det finns mer än en skiva med låtar. Tyvärr är det svårt att få tiden att räcka till då både jag och Elin har andra saker igång. Elin har ju dels Skepp, men sen så är hon med i The Deer Tracks också. De har precis kommit hem från en Asienvända. Jag har bland annat varit ute och spelat med Sylvester Schlegel under våren och sommaren. Sen ska man ju hinna med förhållande, nån enstaka vän och inte glömma att äta.

Några spelningar på gång?

– Om jag ska vara ärlig så har vi knappt hunnit titta på den biten. I och med att vi fick för oss att mot inrådan släppa under sommaren så ligger vi inte riktigt i synk med branschen, men det känns fint.

– Förhoppningsvis kommer vi att i slutet på augusti köra en liten festivalspelning. Lite oklart och hemligt angående plats och tid, men om man håller koll på sociala medier under sommaren så kan man säkert hitta det.