PREMIÄR: Summer Heart – ”Hotel Beds”

Summer Heart BW 4

David Alexander och hans projekt Summer Heart är väl det närmsta den skånska musikscenen kommer somriga chillwave-akter som Toro y Moi, Washed Out och Blood Orange?

Efter att ha spottat ur sig ett antal singlar och ep:s (varav den senaste, Colours EP, kom 2016) skrev David två fullängdare och skrotade dem. Men nu är äntligen ett nytt album på G och i augusti släpps 101.

– Inspiration till låtarna kom när jag var i New York förra våren. Där satt jag mycket på kaféer och på barer och skrev ner tankar och ideer om vad jag ville göra och hur nästa skiva skulle låta. Sedan började den ta form på riktigt när jag turnerade i höstas. Jag började göra beats sent på natten, på hotellrummen, och spela in små sångslingor över, säger David om den kommande plattan.

Nya singeln ”Hotel Beds” fångar verkligen ovanstående beskrivning. Det här är musik för sena nätter – gärna med en storstadssiluett som inramning. Drömskt och filmiskt men samtidigt med en urban känsla.

Den 7/9 är det releasegig på Birthdays i London om någon råkar ha vägarna förbi.

Premiärlyssna på ”Hotel Beds” nedan: