YUNG – en ny kanal för svensk hiphop

Nystartade Malmöbaserade projektet YUNG presenterar sig som en ny kanal för ung rap och hiphop. Med fokus på musikvideor och videointervjuer ska de enligt egen utsago ”medverka till att ge utrymme på spelplanen för de som gör musik som inte passar konventionell media… än”.

Utöver videor och intervjuer kommer YUNG arrangera regelbundna klubbar med DJ-set och liveframträdanden. Det första tillfället går av stapeln imorgon på Babel i Malmö.

– Målet är att sprida en ny svensk rapkultur. Vi är många som håller på med ung musik i Malmö, men vi är utspridda på olika håll. Detta är ett steg i rätt riktning för att organisera oss och bli slagkraftiga så vi kan konkurrera ut resten av Sverige, säger David Lewerentz som är initiativtagaren bakom YUNG.

Först ut med videorelease är tre Malmöakter på uppgång; rapparen Snövit, witchhouse-inspirerade D E P R E S S E D 0 4 0 samt en helt ny konstellation av artister under namnet YUNG (som den här gången består av Snövit, W I F I och HYMN-favoriterna Aura Oyasumi). Dessa tre videor får officiell premiär på klubben imorgon men redan nu har HYMN fått lov att förhandsvisa videon till YUNGs ”Luren Missat Samtal”. Pepp!

Här kan du följa YUNG och deras releaser på YouTube.