LYSSNA: So Many Mammals – ”Gold Rush”

spindel_Goldrush4

När Malmöitiska So Many Mammals släppte ”Care Enough” i våras skrev jag att ”de närmar sig ett mer minimalistiskt och avskalat kraut-sound än tidigare. Kommer att tänka på tidiga spår av This is Head” och med nya ”Gold Rush” blir den känslan ännu starkare. Jacob Tollets intensiva sång ihop med de repetitiva gitarrerna är något av det snyggaste jag hört på mycket länge.

Nu är So Many Mammals i startgroparna för att spela in en platta, men väljer ändå att släppa ”Gold Rush” som en fristående singel.

– Många av låtarna på den kommande plattan skiljer sig mycket från varandra, men den här låten sticker ut. Därför är vi stolta över att få släppa den här som en renodlad singel, något att lyssna på i väntan på skivsläppet, säger bandet om låten.

Gabrielle Billsten har gjort omslaget och Viktor Rinneby har producerat. I slutet av augusti spelar So Many Mammals på danska festivalen Svendborg Sound Festival.

Lyssna på ”Gold Rush” nedan: