Veckans FYND: GABiYE, Damen och Blå timmen

GABiYE
GABiYE

Då var det måndag igen och dags för Veckans FYND. Formatet tar nu ett litet sommaruppehåll men fortsätt att mejla tips till red@hymn.se.

GABiYE

GABiYE har tidigare samarbetat med stjärnskott som Ayla Shatz och Aurelia Dey, men visar med hittiga singeln ”Moving On” att hon står stadigt på egna ben. Det här är en låt som hämtar inspiration från afrikansk musik men också från catchy indiepop. HYMN gillar!

Damen

Göteborgsbandet Damen har funnits i två år och hunnit med att släppa lika många ep:s. Den senaste, självbetitlade plattan är fem spår av driven indierock med Danial Bin Ismails lite nasala sångstil som pricken över i:et. Lyssna speciellt på ”Drugs (Waiting Room)”.

Blå timmen

Nystartade gotländska musikkollektivet Blå timmen singeldebuterade tidigare i år med ”Kom låt dom gå” – ett spår som låter som en mer ambient (och gotländsk) variant av Thåström. Det är kargt, melankoliskt och suggestivt, men framför allt väldigt fängslande. Fler släpp är på G och det ser vi verkligen fram emot.

Lyssna på vår playlist med FYND här.