The Hanged Man rör sig i sakta mak

Rebecka Rolfart aka The Hanged Man är tillbaka med nya singeln ”A Heart Is A Stone” och den som förväntar sig domedagsrock likt ”Fenix” eller ”Walk No Bones” lär bli besvikna, men alla som följt Rolfarts karriär sedan Those Dancing Days vet att musiken pendlar mellan lågmält och högljutt. Hon behärskar många olika uttryck.

”A Heart Is A Stone” är stillsamt majestätisk och produktionen skänker ett behagligt lugn. Musiken frammanar bilder av ett ridande ekipage i slow motion, vilket ger en rofylld känsla, samtidigt präglas ljudbilden av ett ödesmättat inslag. Låten har en dubbel natur.

”A Heart Is A Stone” är The Hanged Mans andra release på nystartade skivbolaget Dubious Records – etiketten släpper även Darya & Månskensorkestern och Swap Babies – och följer upp hyllade ”Fenix”. Sistnämnda spår ligger närmare traditionell, psykedelisk rock än ”A Heart Is A Stone”. Båda låtarna använder dock synth, men ”A Heart Is A Stone” vilar än tyngre på elektroniska element och produktionens svepande karaktär skapar en suggestiv och drömsk inramning. Den pampiga ljudstegringen som inträffar 3.27 är genialisk.

The Hanged Mans debutalbum Of Blood Is Full anländer den 6 september.