PREMIÄR: Grebnellaw – ”Top of the Cherry”

Grebnellaw släpper ny låt! Premiärlyssna på ”Top of the Cherry” här före alla andra. The Knife-vibb utlovas, med ett tema som vidgar dina tankebanor. Dansant performance-pop var det här! Lyssna nedan:

Grebnellaw är tillbaka från sin Psychowacky-turné i Japan och Sydkorea, redo att släppa nya singeln ”Top of the Cherry”. Den svenska, Stockholmsbaserade performancekollektivet grundades 2012 av Nosslo-Grebnellaw Aniluap och känns igen på det röda, det vita och en show som inte håller tillbaka.

“Kweenz and Klownz” hette queeranthem-dängan som kom 2015 – och nu har artisten bakom skrivit en låt som utspelas i ett surrealistiskt universum, som ska föra tankarna till kvantsammanflätning och virtual reality. Som du hör, är koncept A och O. Men inte för att täcka upp för slarvig musik.

”Top of the Cherry” kan fylla ett tomrum för den som saknar The Knife, bland annat, och texten öppnar upp fantasin med rader som: ”We can jump out through the window and still be inside the room”.

Vad låten handlar om? Bland annat om att lyckas förvandla skit till guld. Att rena jorden genom att exempelvis förvandla kärnavfall till heligt vatten eller sopor till skatter.
Bakom låten står Nosslo-Grebnellaw Aniluap, Saemundur Grettisson och Leo Gongora, som alla verkar i Stockholm.

Framöver släpps en video till ”Top of the Cherry”, som kanske hjälper den med trytande fantasi att leva sig in i låten ännu bättre. Sedan ska Grebnellaw på turné till Spanien, Kina och – igen – Japan.