Redaktionens favoriter v.23

Torres. Foto: Shawn Brackbill
Torres. Foto: Shawn Brackbill

Då var det återigen fredag och dags för den sedvanliga listan med favoriter från veckan som gått.

TORRES – ”Skim” (video)

Mackenzie Scotts musikaliska alter ego TORRES har bytt skivbolag till legendariska 4AD. Första spåret att släppas där heter ”Skim” och kom i hop med en video i veckan. Ashley Connor står för regi.

Sommarscen Malmö (spelningstips)

Malmö Stad bjuder som vanligt på ett gediget program under föreställningsserien Sommarscen. Under nio veckor med start den 17 juni och slut 10 augusti går det att gå på gratis spelningar, teaterföreställningar, filmvisningar och så vidare runt om i Malmö. Musikälskaren kan bland annat se fram emot nyzeeländska folksångerskan Nadia Reid, Efterklang-projektet Liima, balkanfest med Östblocket, indiepunk med Lava Bangs, legendariska Marit Hemmingson och kinesisk folkmusik med Zhou Family Band. Här hittar du hela programmet.

Waxahatchee – ”Never Been Wrong” (låt)

Indierock blir inte bättre än så här och den 14 juli släpps fjärde fullängdaren Out In The Storm. Vi väntar även med spänning på resultatet av samarbetet mellan Courtney Barnett och Kurt Vile, som i dagarna utannonserade en gemensam turné och skiva. Skev gitarrock på alla fronter.

PJ Harvey + Ramy Essam – ”The Camp” (video)

Ramy Essam från Egypten var fristadsmusiker i Malmö mellan 2014 och 2016. Nu har han gjort ett samarbete med självaste PJ Harvey. ”The Camp” är en välgörenhetslåt vars samtliga intäkter går till hälso- och utbildningsinsatser för hemlösa barn i Bekaadalen i Libanon. Dessutom kommer ett nytt album från Essam senare den här månaden. Håll utkik!

She Keeps Bees – ”Head of Steak” (låt)

Brooklynduon She Keeps Bees, sajnade till ständigt kvalitativa BB*Island, är både dramatiska och melodiska på sin nya singel. Ytterst svårt att stå emot.

Hater – ”Coming Down” (låt)

Malmöbandet Hater förlänger succén med debutalbumet You Tried genom bonusspåret ”Coming Down”. En låt som tillhör det bästa som gruppen producerat. Tung sommarsingel!

Strängen – ”Thriller” (låt)

”Thriller” är det bästa och och bland det mest The Hellacopters-lika som Robert ”Strängen” Dahlqvist satt sitt namn på. Tyvärr släpps den efter hans död. Introt präglas av Dead Moon, Boba spelar piano och den svenska texten är både utlämnande och träffsäker. Den 22 juni hedras Strängen på Debaser av The Hellacopters. Redan utsålt såklart.

The Embassy – ”Nowhere” (låt)

På 2005 års ”Lurking (With A Distance)”  stod pianot i centrum och aktuella EP:n Background Music For Action People färgas till stor del av houseinfluerade pianotoner. Tredje spåret ”Nowhere” är briljant pop.