TITTA: Avantgardet – ”Horsepundarpop”

”Horsepundarpop” är bland det ärtigaste som Avantgardet tjack-spottat ur sig under sin fortfarande korta (men högst bejublade) karriär. Med sandig Gyllene Tider-hook, hjälp till självhjälp-refräng och franka tillbakablickar på ett knarkliv, känns låten redan som årets sommarhit för låginkomsttagare.

Nu har ”Horsepundarpop” begåvats med en video signerad en viss Peter Birro. Det här är första gången demonregissören gör musikvideo, och i videon medverkar bland många andra kända ansikten även Sverrir Gudnason – bekant från Birro-produktionen Upp till kamp. Dessutom syns Curtis, en sedan 40 år hemlös heroinist.

– Den här är för honom och alla hans bröder och systrar. De som sällan får något ljus riktat på sig. De förtjänar att synas och höras, säger Rasmus Arvidsson till HYMN.