Hallå där… KNASH!

Foto: Freja Lindberg

Foto: Freja Lindberg

För några veckor sen släppte KNASH sin nya singel ”Meat”. Precis som föregångaren ”Hey Red” visar den att KNASH är ett band som vet precis hur feministisk popmusik ska låta. Nästa vecka uppträder de tillsammans med Västerbron och MANKIND på Debaser. Felix Lindén ringde upp keyboardisten Emma Wallerö.

Hur gick det till när ni spelade in ”Meat”?

– Vi spelade in den med Anton Fernandez, som spelade in och producerade ”Hey Red” också. Det tog ungefär en helg. Vi gillar verkligen stilen och soundet som vi fick på ”Hey Red” och ”Meat”. Det blir väldigt olika beroende på vilken producent vi jobbar med. De första låtarna spelade vi in med vår kompis Ted Lundell – det var skitkul men rätt annorlunda.

Har ni några mer inspelningar på gång?

– Vi spelade nyss in en singel som vi ska släppa i höst, den är väldigt annorlunda från det vi gjort innan. Det känns alltid kul att testa nya grejer och inte bara fortsätta med samma. Men vi har inga planer på att spela in mer just nu, vi håller på och skriver klart låtar som vi pillat på ett tag, det är det som är i fokus. Tanken är att vi ska spela in de låtarna i höst.

”Vi håller på och skriver klart låtar som vi pillat på ett tag, det är det som är i fokus”

Kommer det ett album snart?

– Nej, inte nu i alla fall. Vi har pratat lite om det, men vi är inte där ännu. I så fall skulle vi behöva släppa det själva och det känns inte aktuellt. Det känns som att det blir väldigt mycket arbete om vi ska göra det utan ett skivbolag.

Har ni några spelningar på gång nu i sommar?

– Ja, vi ska ju spela på Debaser med MANKIND och Västerbron nästa vecka – det ska bli skitkul. Och sen ska vi spela i Varberg, på Majas Vid Havet i slutet av juli. Men det är nog det enda vi har på gång. Vi brukade ha ett bokningsbolag men vi har inget just nu – så det blir inte lika många spelningar.

Bästa KNASH-giget hittills?

– Svårt. Men kanske Tantoklafset förra året. Det var skitkul! Stockholm, sommar och jävligt bra stämning. Men sen var det väldigt kul nyligen när vi spelade i Växjö också. Det blir nästan bara roligare och roligare att spela.