Veckans FYND: Rut Sandbladh, Legbiter och Galleriet

Ruth Sandbladh
Ruth Sandbladh

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Rut Sandbladh

Rut Sandbladh gör melankolisk-melodisk norrbottnisk syntpop på svenska. Nyligen släppta singeln ”Nattdjur” doftar nostalgiskt åttiotal och har en omedelbar refräng som sätter sig direkt på hjärnan. Lyssna också på debut-ep:n Norrbotten som kom i fjol.

Legbiter

Sprillans nya sludgebandet Legbiter kommer från Malmberget, Boden, Skellefteå och Uppsala men bor numera i Stockholm och Malmö. Medlemmarna, som känns igen från band som Quagmire, Cult of Luna, Purusam, Sentinel 5 och Logh, hämtar inspiration från allt från metal till indie. En EP är inspelad för framtida release men just nu letar Legbiter skivbolag. Vi lyssnar på grymma ”Totes Meer” så länge.

Galleriet

Katharina Stenbeck ligger bakom elektroniska soloprojektet Galleriet. Stenbeck, som just nu är baserad i Kalifornien, har en bakgrund både inom fri konst och teater men sedan 2009 är hon verksam även som musiker. Videon till låten ”Right Wavelength” är ett fantastiskt möte mellan konstarterna.

Lyssna på vår playlist med FYND här.