Redaktionens favoriter v.22

Pixx
Pixx

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista musikpärlor från veckan som gått.

Pixx – ”Waterslides” (video)

Brittiska Hanna Rodgers aka Pixx albumdebuterar med The Age Of Anxiety idag. Legendariska skivbolaget 4AD har därmed återigen gjort en lysande värvning. Videon till ”Waterslides” är bara ett av många bevis på detta.

Barnet – Min systers hund (EP)

Vi har tidigare skrivit om Umeåbaserade Barnets fina tolkning av Twin Peaks-temat (”Falla”) och nu finns den att lyssna till ihop med fyra andra fantastiska spår på bandets nya och tredje EP – Min systers hund. Skivan utforskar vad som händer när två helt olika kvinnoröster möts inom popmusik, en låg alt och en hög sopran. Smått genialiskt.

Make A Noise Gothenburg! (spelningstips)

HYMN var på plats när RTSI (Rätten Till Sin Identitet) presenterade Make A Noise Malmö – en kväll med synth- och gothtema på Babel i Malmö i våras. På nationaldagen är det dags för den andra upplagan som tar plats på Sticky Fingers i Göteborg. På scen står bland annat elektroniska storheterna Covenant och nya HYMN-favoriten Anna Öberg. Läs mer om evenemanget här.

King Gizzard And The Lizard Wizard – ”The Lord Of Lightning vs Balrog (video)

Melbournes mest produktiva band, kanske det mest produktiva av världens alla band, är tillbaka med nya singeln ”The Lord Of Lightning vs Balrog”. Det är galet, trippat och kaotiskt. Kommande skivan Murder Of The Universe släpps den 23 juni.

Heathen Hands – ”Glazin Daze” (video)

I september förra året skrev HYMN om då nybildade fyndet Heathen Hands och den här veckan lyckas de återigen fånga vår uppmärksamhet. Denna gång med videon ”Glazin Daze” som kör över oss totalt. Skränigt och härligt.

Conakry – ”Lillebror” (låt)

Conakry har äntligen släppt sin nya EP Återfall, åter faller vi och efter ett par lyssningar utkristalliserar sig ”Lillebror” som ett av skivans centralspår. Låten präglas av ett nattsvart mörker, samtidigt är inramningen värdig och stark, vilket gör att texten blir aningen lättare att ta sig igenom. Samuel Stenberg Sylla har gjort årets sorgligaste låt; sorgen är bottenlös, han har förlorat sitt kött och blod och saknaden vet inga gränser. Ayla Shatz och FLi Supertramp gästar.

Nya Eran – ”Lågt” (låt)

Småländsk trap är det nya heta. Nya Eran övertygar.

The War On Drugs – ”Holding On” (låt)

Det finns egentligen inget unikt med The War On Drugs, ändå har centralfiguren Adam Granduciel lyckats med bedriften att skapa något personligt och äkta. Nya singeln ”Holding On” är följsam, lättlyssnad och ett perfekt soundtrack till årets kvarvarande sommardagar – potentiell stadiummusik, som känns både intim och anpassad för de stora massorna. Granduciel målar med breda penseldrag och mycket färg. Episkt är ordet. Och denna känsla präglar även Arcade Fires nya singel ”Everything Now”. En bra vecka för pop som lyfter mot stratosfären.