Liam Gallaghers nya låt – som om The Rolling Stones hade tolkat Beck

unnamed

Det är nästan svårt att ta in så här mycket Liam Gallagher på en och samma gång; hans solodebutsingel ”Wall Of Glass” fullkomligt osar Liam. Den är smutsig, rivig, catchy och aggressiv. Det känns fräsch och retro på samma gång. Som om The Rolling Stones hade tolkat Beck. Strukturen är klassisk, men med ett par väldigt smittande gitarrpartier och Gallaghers unika röst som ger låten en extra punch.

I samband med lanseringen av ”Wall Of Glass” pumpade de även ut en dovt färggrann video där Liam byter jacka tre gånger, reflekterar sig i hundra väggar av spegelglas och kungligt nonchalant glider fram i en grön skinnfåtölj.

Så, med stöttning av låtskrivaren Greg Kurstin har Liam Gallagher släppt ifrån sig en eldig rocker som känns så rätt för den brittiske sångaren. Den kommer garanterat lyfta tak (om festivalscenerna haft tak det vill säga) på spelningarna i sommar. Nu återstår en väntan till oktober, då broderns första soloskiva släpps.