Veckans FYND: Namasenda, YXA och Annie Angel

Namasenda
Namasenda

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Namasenda

Låt dig inte luras av det gulliga soundet, den skånska artisten Namasenda är stenhård. Med pastellfärgade peruker och en autotune som påminner om 90-talsband som Aqua bryter Namasenda normen i den svenska popscenen med vassa åsikter och texter. Hon arbetar med producenten Mats Norman som tidigare proddat åt band som Maskinen och hiphop-geniet Erik Lundin. Vi väntar med iver på hennes debut-EP som släpps i sommar och på kommande remixer från Europas underground-dj:s.

YXA

Stockholmsbaserade duon YXA består av Deniz Duvarci och Gustav Frykholm. På nyligen släppta EP:n 1992 bjuder de på skruvad men förförisk elektronika. Stundtals dansant, stundtals inte, men alltjämt mycket uppfriskande. Missa inte remixerna av Synden, Casio Love, Limonious och Mangrove.

Annie Angel

Annie Angel var tidigare verksam under namnet Birgit Bidder och har en bakgrund inom både opera och pop. Nyligen släppta singeln ”Strange” är producerad av henne själv och Nille Perned (Kent, bob hund). En fin psykedelisk poplåt som vittnar om en sångerska med skills.

Lyssna på vår playlist med FYND här.