Redaktionens favoriter v.21

VED
VED

Vi maxar fredagskänslan genom att bjuda på några musiktips från veckan som gått.

VED – ”Zerafshan Improvisation” (video)

Malmöbandet VEDs nya video är något alldeles speciellt. För det första är låten ett musikstycke som är helt improviserat och för det andra är videon filmad i Tadjikistan. Detta under bandets turné i Centralasien 2014. Magi!

Mariam The Believer – ”Pieces” (låt)

Mariam The Believers kommande album Love Everything släpps 1 september på egna etiketten Repeat Until Death. Nya ”Pieces” är andra smakprovet därifrån och en alldeles förträfflig teaser.

Fontän – ”Greven” (låt)

Nyligen spelade Göteborgsduon Fontän – bestående av Jesper Harold och Johan Melin – inför ett fullsatt Pustervik och idag släpps deras nya och självbetitlade album (följer upp Winterhwila från 2009). Aktuella singeln ”Greven”, med en basgång värd att att dö för, frammanar bilder av Orienten. Inramningen är mystisk, förförisk och hypnotiserande.

Sindri – ”Vattenfall” (video)

Malmöbaserade Sindri är aktuell med singeln ”Vattenfall”, en suggestiv R’n’B-ballad av högsta klass, som i dagarna fick en snygg video signerad Gustav Olsson. Lätt en av veckans bästa.

Shabazz Palaces – ”Since C.A.Y.A” (låt)

Futuristiska hiphop-duon Shabazz Palaces är på gång med albumet Quazarz: Born on a Gangster Star (släpps den 14 juli på Sub Pop). ”Since C.A.Y.A” mixar jazz, soul och hiphop med bländande resultat. Thundercat gästar på utomjordisk bas.

Active Child – ”Cruel World” (låt)

Active Childs nya låt ”Cruel World” passar sannerligen (tyvärr) som temasång för veckan som gått och Patrick James Grossi bjuder som vanligt på en enastående sånginsats. Spåret går också att hitta på Adult Swims mixtape LUXE, som är en samling med drömpop/soul/electro.

Washed Out – ”Get Lost” (låt)

Ernest Greene aka Washed Out presenterar drömsk house för sena klubbnätter. Senaste albumet Parocosm släpptes 2013 och den nya riktningen imponerar.