Hallå där… K-bird!

KB_PRESSBILD2

I mars solodebuterade Stockholmsbaserade skåningen och sångerskan Katti Ottosson som K-bird då hon släppte fina dubbelsingeln ”Listen to Yourself”/ ”I See You” på eget skivbolag. Nu har det blivit dags för Malmöpubliken att ta del av K-birds musik live.

Du ska spela på en roller derby-fest på Grand i Malmö på lördag. Vad vet du om denna sport? Något du skulle vilja testa?

– Jag tycker att det ser ut lite som rugby, plus rullskridskor, minus boll. Jag vet att det är främst tjejer som håller på och att Crime City Rollers i Malmö blev svenska mästare förra året. Det är en jävligt cool sport, men jag tror att jag passar bättre som högljudd publik än nere på plan. Jag är mer kaxig verbalt än fysiskt. Fysiskt är jag en liten vekling som lätt får blåmärken.

Är du en sportig person generellt?

– Jag var väldigt sportig när jag var liten, så därför tror jag att jag fortfarande är det. Men det är jag inte. Inte alls. Det blir joggingturer ibland, när jag har tillräckligt dåligt samvete. Jag borde ha dåligt samvete oftare…

Såg ett You Tube-klipp där du tolkade Sinead O’ Connor – blir det några covers på lördag eller vad kan Grand-publiken förvänta sig av spelningen?

– Ja, ett par covers kommer vi nog att slänga in, men främst blir det mitt eget material. De flesta låtarna spelas live för första gången, det blir speciellt och fint att få göra i just Malmö.

”De flesta låtarna spelas live för första gången”

Det har nu gått ett par månader sedan singeln släpptes – hur har mottagandet varit?

– Det har varit väldigt bra tycker jag. Folk har känt igen sig mycket i ”Listen to Yourself” och det känns mäktigt.

Vad har du annars för planer framöver?

– Jag kommer att spela in fler låtar nu under sommaren och de släpps troligtvis tidigt i höst. Då blir det nog även ytterligare spelningar. Sen är det ett hemligt samarbete i görningen också, vilket känns skitkul.

Missa inte K-bird live på Grand i Malmö på lördag eller på Scalateatern i Stockholm den 1 juni.