PREMIÄR: Sorgfrid – ”Skona oss”

Pressbild Sorgfrid

Det löst sammansatta projektet Sorgfrid, vars medlemmar varierar från låt till låt, ep-debuterade med Musik för den undre klassen i fjol. Referenser drogs då till vitt skilda akter såsom Silvana Imam, Primal Scream och Mattias Alkberg.

Nu är ett nytt ep-släpp på gång: imorgon kommer nya Sorgfrid e il dolore ut via Caramba Musik – en platta som beskrivs som en lugnare och mer eftertänksam variant av föregångaren. Skivbolaget hintar också om en ljudbild som påminner om Kanye Wests 808s & Heartbreak. Låter väl spännande?

En av låtarna på ep:n har i dag premiär via HYMN. ”Skona oss” är en svävande, sorgsen och hoppfull historia om livet och vår samtid. Den beskriver samhällets ytterligheter på ett tänkvärt, men också högst personligt sätt, och tar upp allt ifrån rädslan av att drabbas av SD, separationer och cancer till ett konkret påstående att vi människor inte bryr oss om varandra.

Lyssna nedan: