PREMIÄR: Lilac – ”Daydreaming”

image1(1)

Huvudstaden bjuder på färsk drömpop när Lilac för första gången ser dagens ljus. Den Stockholmsbaserade kvartetten släpper under morgondagen debutsingeln ”Daydreaming” på Spotify och Bandcamp, men redan idag har låten smygpremiär via HYMN.

Kreativiteten är märkbar och det här är ett band med erfarenhet. Musikerna har haft en rad olika projekt – medlemmar från mathrock-doftande Tomorrow, St. Peter har slagit sig ihop med trummisen från indieskräniga Bobastian.

”Daydreaming” är ett stycke dränkt av läckra gitarrslingor och reverbsång vilket gör både låttiteln och genren rättvisa.

Bandet planerar att släppa en EP framöver, men i nuläget vill de åka ut och spela live. Och redan den 25 maj står drömpoppen i fokus när bandet gör sin första spelning tillsammans med Dim Vanilla och Bossanova på Cantina Real i Hornstull, Stockholm.

Premiärlyssna nedan: