Veckans FYND: Randiga Rut, Pacific Waves och Junk River

Randiga Rut
Randiga Rut

Då var det måndag igen och dags för veckans FYND!

Randiga Rut

Hanna Winberg, Vera Stigmar, Emma Wallerö och Karin Wallerö i Randiga Rut släppte sitt debutalbum Frågorna via utmärkta skivbolaget Sing a Song Fighter i fredags. Bandet gör samhällskritisk och trallvänlig pop inspirerad av Annika Norlin, Ebba Grön och Doktor Kosmos bland annat. Låten ”Ska vi gå och fika?” luktar hit lång väg.

Pacific Waves

Göteborgsbaserade kvartetten Pacific Waves (ursprungligen från Luleå och Lidköping) är singelaktuella med ”Late Night”, det andra släppet från bandets självbetitlade EP som kom för snart ett år sen. Den handlar om melodisk och släpig indiepop – passar som hand i handske in i den rådande nittiotalstrenden.

Junk River

Queercountry från Malmö, kan det vara något? Trion Junk River, aktuella med plattan Your Words vars texter bland annat handlar om att överleva depressioner och att sitta i väntrummet på könsidentitetsmottagningen, imponerar enormt på oss. Traditionellt och nyskapande på en och samma gång, men framför allt väldigt ärligt och vackert.

Lyssna på vår playlist med FYND här.