Redaktionens favoriter v.19

Bedroom Eyes. Foto: Johanna Wallin/Rockfoto
Bedroom Eyes. Foto: Johanna Wallin/Rockfoto

Ett gäng med fredagsfavoriter kommer lastat!

Bedroom Eyes – Greetings From Northern Sweden (album)

Jonas Jonsson andra Bedroom Eyes-album, producerat av Andreas Mattsson, släpps idag via Startracks. Det här är norrländsk indiepop anno 2017 – ett givet soundtrack till en vår som aldrig tycks slå ut i full blom.

Hundred Waters – ”Particle” (låt)

Florida-bördiga Hundred Waters är singelaktuella med ”Particle” och det låter alldeles ljuvligt. Precis lagom skruvad electropop. Tips: låten finns för fri nedladdning på bandets hemsida i utbyte mot att du följer dem på sociala medier.

Aurelia Dey feat. Slim Prince – ”Yatzy” (låt)

Att försöka motstå Aurelia Deys nya singel ”Yatzy” är helt omöjligt. Du är fast från första tonen. Det svenska språket möter västafrikanska rytmer, med Aurelia som den självklara länken. Produktionen är klockren, texten träffsäker och sången fläckfri.

Rebecka Törnqvist feat. Mariam – ”The Winds” (låt)

Ett möte mellan två av Sveriges mest intressanta sångerskor resulterar i att båda är sig själv och vinner på den andras närvaro. En riktigt fin försmak på Rebeckas kommande album.

She-Devils – ”Hey Boy” (video)

Ända sedan Montreal-duons debutvideo ”Come” från 2015 har det varit retrofest när musiken presenteras i rörligt format. Idag är ljudbilden förfinad, men estetiken är densamma (nästa vecka släpps debutalbumet). Ett annat måste när det kommer till att blicka tillbaka visuellt är Daniel Romanos senaste video ”Sucking The Old World Dry”.

The National – ”The System Only Dreams In Total Darkness” (låt)

The National är gubbiga på bästa sätt och nya singeln präglas av en luftighet som får musiken att lätta från marken, stå på egna ben och sätter bandet i en särställning som bevisar deras storhet. Snygga gitarrslingor och melodier av dö för. En fullträff.

Sheer Mag – ”Just Can’t Get Enough” (låt)

Smittsam rock som är mer 70-tal än 70-talet självt. Tajt, tufft och tidlöst.

Oskar Linnros – ”Fri”

Oskar Linnros släppte för en månad sedan den sorgsna sången ”Psalm för skolgårdar” som inte fick så mycket uppmärksamhet. Desto mer spelad lär denna blivande sommarfavorit i upptempo bli, tillika bästa låten från femspårsläppet Väntar. Att Timbuktu gäster ”Fri” gör den inte heller sämre.