Hallå där… Hanutten!

Idag släpper Malmöbaserade Hannah Harvigsson en ny låt med sitt musikaliska projekt Hanutten. Precis som tidigare står psykisk ohälsa i centrum och imorgon anordnar hon en hyllning till känslor på Palladium i hemstaden. Vi kollade läget med Hannah.

Kan du berätta lite om nya singeln ”Vill du så får du”?

– Den handlar om att våga fråga när en inte förstår något och om att lära sig av varandra. Att det inte finns en person som har all kunskap om något – vi alla är små pusselbitar som bara kan tydas genom samarbete.

– Jag har nyligen blivit diagnostiserad efter tre års utredning inom psykiatrin och för mig känns det jätteviktigt att släppa en låt som vill berätta att det inte går att googla alla symptom eller sjukdomar och sedan vet vi allt. Ofta är det individen och dess behov vi måste lära känna för att kunna lägga hela pusslet.

Imorgon spelar du på Palladium i Malmö, men enligt beskrivningen verkar det inte handla om något regelrätt konsert?

– Ja, det ska bli helt fantastiskt! Morgondagens konsert är en hyllning till känslor. Något som är genomgående för alla mina framträdanden är olika teman. Och ballonger såklart. På Palladium kan publiken förvänta sig melankoli varvat med eufori. Jag delar med mig av min konst och en massa fina gäster. Tårta kommer också att finnas!

På ditt album Säg vad som känns (2016) så gästar bland annat Cecilia Nordlund och Conakry. Vilka samarbeten skulle du vilja göra framöver om du får drömma helt fritt?

– Det kanske är att ta i lite men jag vill någon gång under mitt liv som artist samarbeta med Laleh. Jag tror att det hade kunnat bli riktigt spännande. Jag hoppas också att jag får möjlighet att jobba med fler lokala artister i Malmö-Lundatrakten som har ett starkt uttryck. Till exempel Cora Onori. Den musiken faller jag lätt för.

Mer info om morgondagens spelning hittar du här.