VIDEOPREMIÄR: Maxida Märak – ”Dansa hur jag vill”

Maxida Märak har ofta synts i rampljuset under de senaste åren. Både i TV, som programledare för Grammisgalan och som skådespelare i serien Midnattssol, och på den svenska musikscenen i och med släppet av debut-ep:n 1. Man kan väl säga att hon är jojkhiphopens största företrädare?

Nu är en ny ep här. En platta som fått namnet 5. Tillsammans med 1 bildas det magiska talet 15. Enligt legenden så tillfångatogs 15 samiska hövdingar, 14 slaktades, men den siste försvann. En dag kommer den femtonde hövdingen att återvända.

– Det har varit fett roligt att jobba med den här ep:n! Och jag är stolt över att det nästan uteslutande varit med massa fantastiska kvinnor. Det här är bara början, säger Maxida om 5 som du kan lyssna på nedan.

Ett av spåren har också fått en video som HYMN har fått lov att premiärvisa. Spana in!

Läs vår intervju med Maxida.