Veckans FYND: Nuaia, Härvan och Sista Striden

Nuaia
Nuaia

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Nuaia

Sofie Norling, Mika Forsling och Michaela Østergaard har sedan 2007 gjort musik ihop under namnet Nuaia. Det handlar om drömskt jazzig pop som vilar stadigt på lika delar organiska och elektroniska inslag. Nyligen kom videon till deras låt “Belong to the Moon”. Konstnären Olof Werngren har gjort en fin tolkning av titelspåret på Nuaias andra album. Missa inte Nuaias gig på Lupino Live i Stockholm 11/10 och på Umeå jazzstudio 12/10.

Härvan

Låttitlar som ”Långeman”, ”Innan du blev bas” och ”Proggröv” väcker naturligtvis intresse och Malmöbaserade trion Härvan gör oss inte besvikna. Följ sladden, som släpptes i februari, är åtta spår i skarven mellan punk och rock’n’roll – endast ett av dem är längre än två minuter.

Sista Striden

Sista Stridens låt ”Resväskan” är första delen i en liten serie skilsmässopop på svenska. Pia Påltoft och Anders Molander, som ligger bakom projektet, menar att de ser musiken som ett sorts Dorian Gray-porträtt av deras relation. HYMN tycker mest att det är en ljuvlig duett som med små medel fångar lyssnarens uppmärksamhet.

Lyssna på vår playlist med FYND här.