Redaktionens favoriter v.17

The Guilt
The Guilt

Då var det fredag igen och långhelg på ingång. Vad passar bättre än att fira genom att lista lite favoritmusik?

The Guilt – ”Anomalys” (video)

Explosiva The Guilt är något av det bästa Malmöscenen har att erbjuda just nu och nya videon ”Anomalys” är verkligen ett bevis på detta. Duon har haft som målbild att kombinera bråkig punkrock och glittrig disco och visst har de lyckats mycket bra med detta? Håll utkik efter debutalbumet som släpps om exakt en vecka.

Juste Splint – ”Bredvid mig” (låt)

Vi har skrivit om Juste Splint i Veckans FYND tidigare, men nu har kärlek uppstått mellan dem och favoriterna på Kollektivet Records som i veckan släppte singeln ”Bredvid mig”. I morgon är Juste Splint förband till Solen på Babel i hemstaden och nästa fredag spelar de på Plan B:s stora nittiotalsfestival där en även kan avnjuta band som Nova Blast, Rome Is Not A Town och Mary Anne’s Polar Rig.

The War On Drugs – ”Thinking Of A Place” (låt)

I dagarna släppte Jason Isbell And The 400 Unit punchiga countrydängan ”Cumberland Gap” och i samma veva kom The War On Drugs nya singel ”Thinking Of A  Place”. Låtarna utgör varandras motpoler. Adam Granduciel gör mer eller mindre meditativ countryrock, som lämpar sig för reflektion och återhämtning. Isbell tar i från tårna. Båda lyckas med sina målsättningar, men Grunduciel berör mer på djupet. Denna gång.

Shabazz Palaces feat. Thaddillac – ”Shine A Light” (låt)

Shabazz Palaces består av Ishmael Butler och multiinstrumentalisten Tendai Maraire och dessa båda tillhör gräddan inom experimentell hiphop. Nya singeln ”Shine A Light” är svepande och bland det mest lättlyssnade som lämnat duon. Låten samplar Dee Dee Sharps klassiker ”I Really Love You” från från 1965.

Phoenix – ”J-Boy” (låt)

Ibland är det skönt att bara bli underhållen av fransk luftig pop. ”J-Boy” är öppningsspåret på Phoenix kommande album Ti Amo (släpps den 9 juni). Kvartetten är även klara för årets Popaganda.

Algiers – ”The Underside Of Power” (video)

Algiers aktuella singel ”The Underside Of Power” är svårt medryckande och presenteras genom en snygg anti-fascist-video. Albumet med samma titel som singeln släpps den 23 juni på legendariska Matador.

Flowers Must Die – ”Why?” (låt)

Vi kan kalla det spacerock! Svenska Flowers Must Die kanaliserar sin inre shaman i aktuella albumspåret ”Why?” som återfinns på nya skivan Kompost. Missa inte heller italienska In Zaire, vars kommande skiva Visions of The Age To Come släpps den 2 maj.