Hallå där… Ratmilk!

ratmilk banner

Ratmilk kommer från Göteborg och spelar electropunk som de själva beskriver med orden ”weird musik för weirda människor”. Tidigare i april kom debutsingeln ”Give Me That”.

”Ta punkens energi, blanda med löjligt catchiga popmelodier och klä sen allt i en blytung electrobas” står det i pressreleasen. Duon refererar gärna till namn som Le Tigre och Die Antwoord. HYMN ställde några frågor till Eddie och Caroline – även kända som Ratboy och Miss Furness från Ratmilk.

Hallå där! Vilka är ni som är med i Ratmilk?

– Hej HYMN! Ratmilk är en duo bestående av Miss Furness och hennes vän Ratboy. Miss Furness står för texter och, för det mesta, sång medan Ratboy spelar massor av instrument, äter ostbågar och leker med ackordföljder.

Tolkar jag det rätt att den visuella aspekten är en viktig del av konceptet Ratmilk?

– Oh ja! Ratmilk är inte bara något som ska höras utan även synas. Estetiken är väldigt viktig då vi vill ha en tydlighet i det vi gör. Vi vill testa gränser och väcka frågor. Vad är konst och vad är konstigt? Var går gränserna? Finns det ens några gränser? Och är det någon som bryr sig?

”Vi vill kombinera musik med estetik och en smula dramatik”

– Vi vill kombinera musik med estetik och en smula dramatik. Det är viktigt att inte låsa sig vid ett uttryckssätt.

Hur har responsen varit på er debutsingel ”Give Me That”?

– Väldigt bra! Folk har varit otroligt positiva och så många har skrivit och lajkat (stort tack till er alla!). Vi hoppas att vår kommande musik blir lika uppskattad. Så vi är sjukt glada.

– Men fler borde våga lägga till ”Give Me That” i sina spellistor. Vi bits inte. Eller?

Vad har ni för planer den närmsta tiden?

– Massor! Minst tre singlar ska det bli innan vintern och så håller vi på att knåpa ihop en video till ”Give Me That”. Vi vill alltid testa nya saker. Det är svårt att säga vart vi kommer att ta vägen men en sak kan vi kan lova: Det kommer aldrig att bli tråkigt!