Johnny Jewel med nytt projekt – lyssna på smakprov från Heaven här

heaven

Johnny Jewel är i min värld känd för två saker: han har haft låtar med i flera stora filmer och serier, och han har en sällsynt förmåga att sätta ihop riktigt trevliga projekt, däribland Chromatics, som för övrigt gjort musik till den kommande säsongen av Twin Peaks.

Väldigt lite är än så länge känt om hans – åtminstone vad det verkar – senaste projekt Heaven, men nu är första smakprovet här.

”It’s Not Enough” innehåller tre rätt klara tecken på att Johnny Jewel ligger bakom: 80-talselektronik, en utmärkt sångerska samt en estetiskt tilltalande och dramatisk video. Plus att låten producerats av honom och att Heaven ligger på hans skivbolag.

Det låter som jag föreställer mig att ett projekt med Lana Del Rey och S U R V I V E (som gjorde soundtracket till den redan klassiska serien Stranger Things) skulle låta.

Det är med andra ord precis hur snyggt som helst, och om kvartettens kommande ep och album håller samma kaliber, så är det här början på något stort.

Aktris i videon är prisade tjeckiska skådespelerskan Hana Vagnerová. För regi och filmning svarade tysk-tjeckiska fotografduon Rene & Radka.

Ep:n släpps via Italians Do It Better i maj.