PREMIÄR: Forslund/Sigurðsson/Åhlén – ”The Meaning”

poemsof_v5

2011 initierade konstnären Samuel Sander ett projekt utifrån bibelboken Klagovisorna. Han fick ett resestipendium och tog med sig vännen och musikern David Åhlén ner till Jerusalem där de under den judiska högtiden Tisha B’av tillbringade fem dagar vid Västra muren. Bild- och ljudskisser från resan resulterade senare i konstutställningen Lamentations.

Projektet fortsatte sedan i ett samarbete med prästen, psykoterapeuten och poeten Bengt Thurfjell som skrev diktsamlingen Poems of Despair. 2015 tonsatte David några av dikterna. Han fick därefter med sig musikerkollegan Sara Forslund (från folk/dronebandet Birch and Meadow) och isländska tonsättaren Lárus Sigurðsson i processen. Detta utmynnade så småningom i ett album, också det med titeln Poems of Despair.

Plattan släpps via gotländska bolaget Kajp den 26 maj, men redan i dag går det att lyssna till vackra spåret ”The Meaning” här på HYMN.