VIDEOPREMIÄR: AstroMike Gordon – ”I Will Save You MaryAnne”

Crooner-popbandet AstroMike Gordon, hemmahörande i Malmö, släpper nu en video till sin senaste singel ”I Will Save You Maryanne”. HYMN har äran att stå för premiären. Videon är regisserad av fotografen Karl Johan Hjertström. Frontmannen Cristoffer Csanady berättar om videon:

– Karl Johan kom fram till temat. Mulen vårdag i namnlös svensk stad för 40 år sen, och det kändes perfekt. I stället för att försöka försköna vår tillvaro för världen så omfamnade vi den i stället.

Videon spelades in under en förmiddag i januari och tog ca 3 timmar att slutföra.

– Allt är ju i en tagning så det gällde att få det rätt. Flera gånger blev vi avbrutna av bilar eller cyklar som åkte förbi. Men resultatet känns fantastiskt. Lite av de snabba klippens antites. Det vilar något Roy Anderssonskt över hela stämningen.

Singeln är inspelad i Tambourine Studios under ledning av Per Sunding (Eggstone). Produktionen och mixningen har gjorts av bandmedlemmen Tomas Borgström.

– Det var helt fantastiskt att jobba med Per. Han ledde inspelningen av grunderna och ledde även sånginspelningen. Han har en enorm förmåga att plocka fram det bästa hos musikerna. Och vad ska jag säga om Tomas, utan honom hade vi aldrig fått ihop detta. Hans ambition och kunnighet är enorm.

AstroMike Gordon består förutom av Cristoffer och Tomas av Albin Johansson och Kristoffer Rostedt.