It’s For Us är redo för albumsläpp

itsforus-e1490681877379

Postpunkbandet It’s For Us imponerade stort när de spelade på HYMNs klubb förra året. I år har bandet släppt tre singlar, allihop med samma gnistrande intensitet som bandet visar upp live.

Onsdag nästa vecka kommer debutalbumet Come With Me på Luxury, och dagen efter har bandet releasefest på Bar Brooklyn i Stockholm.

Hur gick det till när ni spelade in ert album Come With Me?

– Skivan är i stora stycken inspelad med Jon Bordon i Joniverse studio i Stockholm under sommaren 2016. Bas och en del synth har vi lagt hemma hos Milla [Camilla Karlsson, sång och bas] för att sedan foga samman allt hos Bordon. Han har även mixat och mastrat skivan. Vi har jobbat med honom förut och han förstår vårt sound och hur vi vill att det ska låta, så vi har en bra dialog där.

Hur gick det till när ni skrev låtarna till plattan?

– Det skiljer sig lite från låt till låt. Flera låtar har Jon [Gredmark, gitarr] och Milla skrivit ihop och sedan tagit med till replokalen där vi jobbat vidare på dem tillsammans och lagt till våra respektive delar, andra låtar är framrepade ihop från grunden och ytterligare några låtar (exempelvis ”Sandcastles”) har Jon och Milla skrivit helt och hållet på egen hand.

Vad kan vi förvänta oss av Come With Me? Hur skiljer sig det nya albumet från det ni släppt tidigare?

– Det är lite hårdare, vassare och framför allt mer varierande än det vi gjort tidigare. Skulle nog säga att vi har hittat varandra ännu mer som grupp, och att det därför är mer lekfullt och experimenterande samt lite mer komplext.

Hur har It’s For Us utvecklats under tiden som ni funnits?

– I sin absoluta början var It’s For Us ett akustiskt projekt bestående av bara Jon och Milla, så därifrån har det uppenbarligen hänt rätt så mycket. Det akustiska blev mer och mer skramligt och har de senaste åren rört sig genom mer renodlade popdängor och korta, punkigare låtar för att med den sättningen vi har nu landat tryggt i en blandning av olika stilar, men med en grund i postpunk.

”Framför allt är vi själva otroligt stolta och nöjda med den här skivan”

Hur känns det att släppa ert debutalbum? Är ni nervösa?

– Förväntansfulla snarare än nervösa! Självklart är vi jättespända på att se hur det tas emot, men framför allt är vi själva otroligt stolta och nöjda med den här skivan, och det ska bli otroligt roligt att äntligen få dela den med omvärlden.

Hur startade samarbetet med Luxury?

– Vi kom i kontakt med Luxury under hösten 2016. Alex hade mailat dem med en förfrågan om samarbete avseende promotion inför skivsläppet, en skiva som vi då räknat med att trycka och släppa själva. Rasmus på Luxury gillade det han hörde och ville släppa skivan på bolaget, och sen rullade det på.

Förutom skivsläppet, vad har ni mer på gång 2017?

– Förutom albumsläpp, releasefest och ytterligare singelsläpp kommer vi förhoppningsvis komma ut och spela live en del, och så har vi redan en hel del nytt material att jobba vidare med.

Lyssna på nya singeln ”Come With Me” nedan: