Redaktionens favoriter v.15

Diet Cig
Diet Cig

Dags att pigga upp långfredagen med härliga musikfavoriter från veckan!

Diet Cig – Swear I’m Good At This (album)

Vi är många som väntat på New York-duon Diet Cigs debutalbum och nu är Swear I’m Good At This äntligen här. Plattan bjuder på punkig och charmig fuzzpop, och ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så.

Riot Grrrl Sessions! (projekt)

Canan Rosén (känns igen från Twin Pigs och Tiger Bell bland annat) är initiativtagare till Riot Grrrl Sessions! Projektet vill samla gräddan av Svergies riot grrrl-scen för en helg i Stockholm där dessa musiker ska skriva musik ihop till ett album. Känns som ett mycket spännande upplägg detta och vi kommer följa med spänning hur det går.

Swap Babies – ”Catalyst” (låt)

I november 2015 skrev vi om Swap Babies för första gången och det Stockholmsbaserade shoegaze-bandet fortsätter att övertyga. Nya singeln ”Catalyst” mullrar inte lika mycket som tidigare material, men fängslar likväl.

Mac DeMarco – ”On The Level” (låt)

Kanadensaren Mac DeMarco låter ljudbilden glida fram, inramningen är mjuk och texten vemodig. Kommande och femte skivan This Old Dog fokuserar på familjerelationer och ”On The Level” kretsar kring DeMarcos relation till sin far.

The Mondanes – ”Out Of Sight” (video)

Bered dig på en riktigt dansant poppärla från västkusten, signerad The Mondanes. I ”Out Of Sight” slungas vi tillbaka till 2006 när The Kooks och andra likartade indieband lyste som klarast. Beatet låten besitter går inte värja sig för. Och med utmärkande sång, mustigt klinkande akustiska gitarrer och det okomplicerade i kombination med djupa (nåja) textrader faller bitarna på plats.

Kamasi Washington – ”Truth” (video)

Stora delar av HYMN-redaktionen såg Kamasi Washington pulvrisera Way Out West-publiken förra året och Los Angeles fortsätter att utforska jazzens skrymslen. Nya singeln ”Truth” är ett dramatiskt opus av högsta klass.