PREMIÄR: The Legends – ”City Lights”

Foto: Bengt Rahm
Foto: Bengt Rahm

Ständigt produktiva Johan Angergård känns igen från band som Djustin, Club 8, Acid House Kings och The Legends, och nu är det snart dags för en sjätte platta med det sistnämnda projektet. Kommande dubbelalbumet Nightshift sägs sjuda av rökig rymdfunk, electro-noir och popfrenesi. Låter väl som en frestande beskrivning?

Smakprovet ”City Lights” lär i alla fall inte göra någon besviken.

– ”City Lights” handlar om att färdas i gränsen mellan dröm och verklighet, framtid och nuet. Jag älskar blandningen av det bräckligt känsliga och det artificiella, och sjöng med vocoder genom hela låten. Jag vill minnas att jag använde de analoga syntharna Moog Minitaur, Yamaha CS-10 och eventuellt Roland Juno-106 för att skapa den drömska framtidskänslan i ljudbilden, berättar Johan om låten som har premiär här och nu.

‘Nightshift’ släpps via Labrador den 21 april.