Ducking Punches nya video är öppen för tolkning

Jag hade ingen aning om vilka Ducking Punches var förrän jag såg dem som support till Frank Turner på Debaser Medis förra våren. Jag kan inte riktigt säga exakt vad det var, men så fort de klev upp på scenen och började spela så tänkte jag: varför har ingen berättat för mig om Ducking Punches förut?

För det första var det bara ett briljant namn på ett band, men efter en väldigt personlig historia i ett mellansnack från sångaren Dan Allen den kvällen fick jag känslan av att det inte bara var ett namn på ett band. Det betydde verkligen något. Det fanns en bakgrund, en eld som hade byggt namnet.

För det andra var de ett sjukt tajt band och det märktes väldigt snabbt att rutin var något de hade. Men inte på ett slentrianmässigt sätt. Tro mig, de menade varenda ord och ton däruppe.

För det tredje var det såklart musiken. Texter. Känslan. Inte helt olikt Turners poetiska punk. Och precis som det ska vara med livemusik; något i allt det där tryckte på någon nerv hos mig. Jag var fast.

Förra året släppte det brittiska bandet Fizzy Brain och det var också den skivan jag nötte på, fram och tillbaka efter kvällen på Medis.

Nu kommer videon till en av låtarna från den plattan. ”Fun Fun Fun”. En av de låtar jag spelat på repeat flest gånger och som jag dj:at åtskilliga gånger från båset på Strand. På sin Facebook-sida skriver Ducking Punches att den är öppen för tolkning och sånt tycker jag om. Jag vill aldrig bli skriven på näsan. När en låt, en video är öppen; då finns den för alla.