De bästa musikvideorna från mars 2017

Bruno-Mars-thats-what-i-like-video

Se det bästa inom regi, koreografi, animationer och musik just nu. Missa inte Gorillaz omtalade comeback, Snoop Doggs diss av Trump, Bruno Mars misslyckade musikvideoinspelning som vändes till succé och mycket mer.

Sofie Tedenstad Svebring listar de bästa musikvideorna från mars månad. Det blir en riktig fest för både öga och öra med välregisserade och nyskapande musikvideor fullproppade med angelägna budskap och intressanta visioner.


Bruno Mars – “That’s What I Like”

Publicerad: 1 mars 2017

Regi: Bruno Mars & Jonathan Lia

Denna video är regisserad av Bruno Mars själv tillsammans med Jonathan Lia. Planen var egentligen att de skulle ha gjort en helt annan video – men när den inte blev som de hade tänkt sig så släckte de istället ner lamporna, lät Bruno dansa och kompletterade med animationer.


The New Pornographers – “High Ticket Attractions”

Publicerad: 2 mars 2017

Regi: Dan Huiting

Vad som verkar börja som en helt vanlig skoldag i en kemisal spårar ur fullständigt. Det blir våldsamt, kladdigt, galet och alldeles underbart att titta på.


High Contrast – “Shotgun Mouthwash”

Publicerad: 3 mars 2017

Regi: Chris Turner

Detta är en av låtarna på Soundtracket till nya filmen T2 Trainspotting. Musikvideon är dock inspirerad av performancekonstnären Marina Abramovic och hennes experiment “Rhythm 0”.


JIL – “All Your Words”

Publicerad: 8 mars 2017

Regi: Anton Tammi

Två udda, unga kvinnor möts i en tunnelbanevagn och attraktion uppstår. Lägg namnet Anton Tammi på minnet. Han ansågs ha gjort en av förra årets bästa musikvideor till “Hunger” med Pekko och det känns som att det här är början på något riktigt stort.


The Bay Rays – “Satisfaction”

Publicerad: 9 mars 2017

Regi: Anthony Lee

Nu blir det retro och svartvitt. Vi kastas tillbaka i tiden till en fiktiv tv-inspelning där teamet stressar sångaren med sina skyltar: “Don’t mess this up!”. “Everybody’s watching!”.


Harrison – “Right Hook”

Publicerad: 9 mars 2017

Regi: Eva Michon

Hårtofsar som slår mot ryggar på personer som springer. Hur kan det vara så fascinerande att det blir utgångspunkten för en hel musikvideo…?


AJR – “Weak”

Publicerad: 9 mars 2017

Regi: Shane Drake

En ångestladdad tur i en tom tågvagn låter kanske inte så upphetsande. Men det blir det när det regisseras av Shane Drake och dessutom innehåller de energiska bröderna i AJR. Snygg ljussättning och klippning gör sitt till.


BADBADNOTGOOD feat. Snoop Dogg & Kaytranada – “Lavender”

Publicerad: 12 mars 2017

Regi: Jesse Wellens & James DeFina

Den här videon har ju, såklart, väckt en del uppståndelse. Pekar man en pistol mot en Donald Trump-klädd figur så får man väl räkna med det.


Joe Goddard – “Home”

Publicerad: 13 mars 2017

Regi: Lewis Rose & Pete Fowler

På väg hem från en nattklubb börjar huvudpersonen att se saker som inte finns. Är det sviterna av droger eller bara något som dyker upp i hans fantasi?


Marian Hill – “Down”

Publicerad: 14 mars 2017

Regi: Jack Begert

Allt startar i en hiss klädd i rosa blommor. Hissens rörelser gör sen hela videon. Regissören Jack Begert känner sig nog ganska stolt över att denna video redan har över sju miljoner views på Youtube.


Stargate feat. Pink & Sia – “Waterfall”

Publicerad: 16 mars 2017

Regi: Malia James

Det kan tyckas vara ett litet udda val att göra en låt med Pink och Sia men inte visa någon av dem i videon. Här får vi istället se två hjälmklädda varelser utföra synkroniserade rörelser i en vindtunnel.


Nasty C feat. Telleman – “Don’t Do It”

Publicerad: 17 mars 2017

Regi: Kyle Lewis

En hiphopvideo där kvinnorna har på sig heltäckande långklänningar. Bara en sådan sak… Här hamnar vi i en historisk miljö med kristallkronor och flådiga möbler. Denna otraditionella hiphopvideo kommer från Sydafrika.


Clean Bandit feat. Zara Larsson – “Symphony”

Publicerad: 17 mars 2017

Regi: Grace Chatto & Jack Patterson

Nu är det läge att plocka fram näsdukarna. En man förlorar sin pojkvän och kämpar för att försöka orka leva vidare. Sen har vi Zara Larsson framför en symfoniorkester uppå alltihop. Bandmedlemmarna Grace & Jack från Clean Bandit har själva regisserat videon.


Create To Inspire – “Adjust”

Publicerad: 18 mars 2017

Regi: Tom J Cronin

Dansaren Polly Stokes är den stora stjärnan i den här videon. Hennes uppgift är att visualisera känslan av allvarlig ångest. Till sin hjälp har hon haft regissören Tom J Cronin och koreografen Kane Horn.


Astrid S – “Breathe”

Publicerad: 21 mars 2017

Regi: Johanna Nyberg och Nathalie Hallman

Följ med till 70-talet och denna tidstypiska visualisering av en slags Bonnie & Clyde-historia. Den svenska regissörsduon Johanna Nyberg och Nathalie Hallman kallar sig Cherry Cobra och det syns att de gillar retro, galna karaktärer, starka kvinnor och filmreferenser.


Gorillaz – “Saturnz Barz (Spirit House)”

Publicerad: 23 mars 2017

Regi: Jamie Hewlett

Gorillaz är tillbaka. Inte helt oväntat med hjälp av en animerad video. Videon går även att se i 360 och är såklart skapad av Jamie Hewlett som är en av upphovsmännen till hela det virtuella Gorillaz-konceptet.


Run The Jewels – “Legend Has It”

Publicerad: 23 mars 2017

Regi: Brian Beletic

Vem tror vi har utfört brottet – nunnan, den handikappade, den lilla flickan eller de två rapparna? Ett viktigt budskap om fördomar. Ännu en prisvinnare för den hyllade och erfarne Brian Beletic… ?


Maximo Park – “Get High (No, I Don’t)”

Publicerad: 26 mars 2017

Regi: James&James

I gränslandet mellan skådespeleri och dans får vi följa hur en man går från att vara ganska nöjd med sin vardag till att bli riktigt trött på alltihop. Dansarna som spelar hans medmänniskor i den fiktiva tunnelbanan, på kontoret och på krogen utgör ett effektfullt inslag i denna koreografi-eufori.


Danny Brown – “Ain’t It Funny”

Publicerad: 28 mars 2017

Regi: Jonah Hill

Tänk dig en klassisk sitcom som utspelar sig hemma hos en familj. Vi har pappan, mamman, tonårsdottern och den yngre sonen. Släng sedan in Danny Brown som spelar en alkoholiserad “Uncle Danny” i en för övrigt vit familj, och du får en helt ny nivå på alltihop.


Antonio D – “Allt E Cool”

Publicerad: 31 mars 2017

Regi: Marcus Lindberg

Enda helsvenska produktionen på listan. Den här videon har ett långt intro som kan verka lockande att spola förbi. Gör inte det! Motorcyklar, en limousin och andra klassiska “framgångsattribut” blir här till något skrattretande och parodiskt. Man blir på gott humör.


Nu ser vi framåt april månads bästa videor. Det ser redan lovande ut med nytt material från bland annat den ständigt innovativa Björk