Månadens bästa danslåtar: mars

Alfred Nerstu listar i vanlig ordning månadens bästa danslåtar.

Pallace, Rude Jude, Lazy Flow – ”I Need To Know” [Fogbank]

Tre franska producenter från Paris varav två (Pallace & Rude Jude) har flyttat till London. Fogbank är J Paul Gettos amerikanska skivbolag.

Jakobin, Domino – ”Chez Josephine” [His Productions]

Jakobin och Domino är från Wien, Österrike.

Recloose – ”No I Don’t” [Aus Music]

Reclooses musikkarriär startade 1997 när Matthew Chicoine, som han egentligen, heter träffade Carl Craig och blev signad till hans bolag. Fyra år senare flyttade han till Nya Zeeland och blev kvar i tretton år. Nu bor han i New York och jobbar för Serato med deras artist relations program. Aus Music är Will Saul och Finks brittiska skivbolag.

Sable Blanc, Wes Maples – ”Rose Cocktail” [Pole Position]

Vet inte så mycket om Sable Blanc förutom att han gillar att göra solig house i sitt sovrum. Wes Maples är en saxofonist från Washington som numera bor i New York. Pole Position är ett Walesiskt skivbolag med säte i Cardiff.

Hodini – ”Down Up” [Wolf Music]

Hodini är från Köln i Tyskland. Wolf Music är ett brittiskt skivbolag som jag gillat sen deras första släpp, värt att kolla in!

Replika – ”The Music” [Swedish Brandy Productions]

Replika är från Schweiz. Och Swedish Brandy Productions är från Stockholm och tas om hand av Lars Berger.

Chris Stussy – ”Trust Your Game” [Robsoul]

Chris Stussy är Niels Steenbergen en 21 år gammal producent från Amsterdam. Robsoul är Phil Weeks Parisbaserade skivbolag.

JR From Dallas – ”Downtown City” (Nouskynousk Remix) [Myriad Black]

Fransk DJ och producent. Myriad Black är ett portugisiskt bolag.

Fizzikx – ”I Feel Brand New” [Pure Beats]

Fizzikx är Jopseph Kirk från Barnsley i norra England.

Gerd – ”Planet F.M.D.X.” (Mix 909) [Royal Oak]

Gerd är från Rotterdam och släpper musik under ett flertal alias, bland annat NY Stomp. Den här låten släpptes tidigare i år men har inte funnits på Spotify förrän nu. Royal Oak känns som ett gammalt amerikanskt skivbolag men är ett av den nederlänska skivbutiken Clones etiketter.

Bonus: Chez Damier, Ron Trent – ”The Choice” [Rush Hour]

Den här klassiskern från 1993 blev återutgiven på nederländska Rush Hour den här månaden. Chez Damier heter egentligen Anthony Pearson och är född i Chicago, men flyttade till Detroit för att studera på universitet. Ron Trent är också från Chicago, men flyttade senare till New York – tillsammans bockar de av alla de viktiga amerikanska house-städerna. De startade skivbolaget Prescription Records tillsammans. Ron var 20 år när ”The Choice” släpptes.

Spotifylista med samtliga låtar: