Veckans FYND: HELH, Skuggorna Bakom Oss och Known as Beppe

HELH
HELH

Då var det måndag igen och dags för veckans FYND!

HELH

Så sent som 2015 var Göteborgsbaserade HELH ett oavsiktligt lo-fi/indiepop-projekt, YouTube-covers och texter i dagböcker. Det hela tog ny fart och riktning i mötet med producenten Linnéa Atieno (från Heart/Dancer). 2017 gör HELH lysande elektronisk pop med en touch av R&B.

Skuggorna Bakom Oss

Vännerna Fred Andersson och Jokke Dahlström är Skuggorna Bakom Oss som singeldebuterade med ”Rakt in i Solen” så sent som i fredags. En elektronisk rockresa som nog kan falla ett och annat Kent-fan i smaken. Kolla också in den tillhörande videon, gjord av konstnären Simon Annsofidotter.

Known as Beppe

HYMN var representerat i juryn under Musik Direkt/Imagine Swedens regionfinal för Skåne och Kronoberg förra veckan. Tävlingen, som är öppen för alla musiker mellan 13 och 21 år oavsett genre, höll en genomgående hög standard. Skånes bidrag till riksfinalen blev Tommy Blixt, men hans mamma kallade honom Beppe när han var liten så det fick bli kvar i artistnamnet. Known as Beppe imponerade oerhört, inte bara för modet att två av tre låtar han spelade var skrivna dagen innan tävlingen, utan ännu mer genom ett scenuttryck där det föreföll som om han när som helst skulle bryta ut i tårar. Att hans röst är guld och låtskrivande av hög klass hör naturligtvis också till. Det här kan bli riktigt stort.

Lyssna på vår playlist med FYND här.