Redaktionens favoriter v.12

Perfume Genius. Foto: Björn Bergenheim/Rockfoto
Perfume Genius. Foto: Björn Bergenheim/Rockfoto

Fredag är som bekant veckans bästa dag. För att fira detta bjuder HYMN-redaktionen på musikgodis från veckan som gått.

Perfume Genius – ”Slip Away” (video)

I veckan blev det klart att ett nytt Perfume Genius-album ser dagens ljus den 5 maj och det vore ett närmast ett tjänstefel att inte dela första videon därifrån. Som en saga. Andrew Thomas Huang står för regi.

Cigarettes After Sex – ”Apocalypse” (låt)

Inkapslad i en dämpad glasbubbla sänks du sakta ner i ett blåsvart hav. Ljudet av dova trummor träder långsamt fram. En röst sjunger viskande fraser i ditt öra. I släptåg vandrar en drömsk gitarr. Upplevelsen blir så intensiv att du inte vet vad du känner längre. Cigarettes After Sex nya låt ”Apocalypse” är så kompakt. Så nära inpå. Trots att de vet; så nära får ingen gå.


Public Service Broadcasting – ”Progress” (låt)

Britterna i Public Service Broadcasting, som gjort sig kända som ett slags parallell till svenska Motormännen, där gamla journalfilmer och referat mixas med modernare tongångar, är tillbaka. Det är mer poppigt den här gången, journalfilmerna är bara utfyllnad, i stället är det Camera Obscuras sångerska Tracyanne Campbell som styr moderskeppet. Gott så.

Kendrick Lamar – ”The Heart Part 4” (låt)

Compton-rapparen Kendrick Lamar blandar softa partier med hård attityd och i likhet med de flesta amerikaner har han bestämda åsikter om president Trump, följande rader talar sitt tydliga språk Donald Trump is a chump, know how we feel punk/Tell em that God comin’, and Russia need a replay button, yall up to something. ”The Heart Part 4” har dröjt nästan fem år sedan ”The Heart Part 3”, men förhoppningsvis behöver vi bara vänta till den 7 april för att ta del av nästa skiva. Lamar avslöjar nämligen i slutet av låten att detta datum bör rödmarkeras.

Blänk – ”Running” (låt)

Mjuka kanter och en 80-talsdoftande saxofon formar Blänks nya singel ”Running”. Trion – med rötterna i Atlanta och Sverige – gör det mesta rätt och det ska bli spännande att ta del av bandets tredje album Weary Soul som släpps i vår.

Ängie – ”Spun” (video)

Ängies senaste singel ”Spun” har fått en en minst sagt färgsprakande video som speglar låtens chill-vibes. Nu ska världen erövras, åtminstone London, där hon gör sin första spelning den 5 april.

The Hanged Man – ”Fenix” (låt)

The Hanged Man är tillbaka med nya singeln ”Fenix” och det är en låt som bäst kan beskrivas som fängslande och drömsk gothpop. Debutalbumet Blood Is Full släpps på Dubios Records i höst.