TITTA: Feelium – ”Life By The Ocean”

I den flimrande 70-talsfiltrerade videon till Feeliums nya låt ”Life By The Ocean” ses en ung kvinna i rosa hår och bandana springa runt bland sanddyner och ängar och njuta av nuet. Hennes känsla är här och nu, medan ögat som fångar händelsen är från en förgången tid. Dessa hållplatser kopplar samman låtens tema om tid, nostalgi och människans förmåga att sörja en upplevelses slut innan den är till ända. Och med en fin melodi och lunkande tempo träffar Feelium oerhört rätt med den här popballaden.

Vi magasinerar minnen, oroar oss för framtiden och möter nuet med suddig syn. Detta medför att känslorna blandas och ”nudået” skapas. Det menar i alla fall Feeliums egna Simon Folger, som knyter ann till låten på ett väldigt intimt sätt:

 – Låten skrevs i Santa Barbara förra året i korrespondens med Jakob (andra delen av Feelium) som då bodde i Amsterdam. Inspirationen kom då jag börjat märka att jag sörjde att lämna USA och de vänner och platser jag förälskat mig i där borta redan långt innan jag skulle åka tillbaka till Sverige. Jag var nostalgisk i förväg.  Uppenbarligen har ”Life By The Ocean” en väldigt personlig betydelse för mig, som alla våra låtar. Men man skulle kunna säga att den främst handlar om något jag kallar ”nudået”.