5 låtar: Martin Prahl

Foto: Nora Lorek/Rockfoto.

Foto: Nora Lorek/Rockfoto

Martin Prahl gör tidlös rock med starka melodier och genomtänkta texter. Till sommaren väntas fjärde fullängdaren från Malmösonen som i veckan är aktuell med singeln ”In The Name Of God” och som förband till New Model Army på Sticky Fingers i Göteborg den 23 mars och på Babel i Malmö den 25 mars.

Idag gästar han HYMN:s 5 låtar.

En tidig favoritlåt som fortfarande håller:

Bon Jovi  – ”Born To Be My Baby”

– Jag hade rakt hår fram till 7-årsåldern då jag började lyssna på Europe och Bon Jovi. Min kärlek till melodiös rock har varit bestående sedan dess.

En låt som har inspirerat mitt eget låtskrivande:

Tori Amos – ”Precious Things”

– Det var Tori Amos som öppnade mina ögon och öron för musik som ligger utanför rockfacket. Hon är ett musikaliskt geni som har gjort enormt många bra och tidlösa låtar.

En låt jag lyssnar på när jag är arg eller ledsen:

New Model Army – ”Here Comes The War”

– Jag upptäckte New Model Army säkert tio år efter alla andra. Det här bandet ger mig energi med de arga texterna och den grymt ösiga musiken. Att få supporta dessa legendarer under den kommande veckan är en oerhört stor ära för mig.

En låt som får mig att dansa:

The Levellers – ”One Way”

– Det stod mellan ”Rhythm Is A Dancer” med Snap! och ”Masters Of Puppets” med Metallica innan jag fegade ur och valde något mitt emellan… Nej men ärligt talat kan jag säga att det inte finns något band som får mig att vilja dansa mer än The Levellers!

En låt jag förknippar med Malmö:

Bäddat För Trubbel – ”Inte New York”

– Jag har bott i Malmö många år och den här låt genomsyrar till stor del vad både jag och staden står för: ”Det här är inte New York/Det här är Malmö stad/Så sätt inte näsan i vädret/För du är lika skitt som jag”.