Redaktionens favoriter v.11

Lydia Ainsworth
Lydia Ainsworth

Äntligen fredag! Vi firar traditionsenligt med att lista redaktionens musikfavoriter från veckan som gått.

Lydia Ainsworth – ”Into The Blue” (låt)

Toronto-baserade Lydia Ainsworths andra fullängdare verkar bli en strålande historia. I alla fall om en ser till de tre smakprov vi fått därifrån hittills, nu senast i form av låten ”Into The Blue”. Darling of the Afterglow släpps via Bella Union den 31 mars.

Sarajevski feat. Erika – ”Softlights” (låt)

Bröderna Bojan och Aleksandar Buntic ligger bakom elektroniska duon Sarajevski som i dag singeldebuterar med ”Softlights”. På sång har de värvat Erika Rosén från bland annat SWIM. Det låter som en försmak på sommarens klubbnätter – ljuvligt!

Dead Neanderthals – Craters (låt/album)

Holländska frijazzgalningarna Dead Neanderthals byter stil på nya låten/albumet (albumet består av en låt på 36 minuter – det är inte ny stil) genom att inte trycka på full gas utan hela tiden spela på skräckfilmsestetiken att något väldigt snart kommer att hända. Borta är den drivande saxofonen, i stället är det elektroniska experiment som bygger upp stämningen. Och frijazz kan vi inte heller kalla det längre. Däremot makalöst fascinerande och snudd på unikt.

Daniel Romano – ”Roya” (video)

Kanadensaren Daniel Romano släpper skiva efter skiva och hans låtar blir bara bättre och bättre. Nya singeln ”Roya” har fått en video som andas rökigt 60-tal, där Romano och Kay Berkel fångar ett uttryck som bäst kan beskrivas som blasé. Romanos framtoning ger inte ett hälsosamt intryck, men hans countrypop får det att bubbla i hela kroppen (kommande albumet Modern Pressure släpps den 19 maj).

Frank Ocean – ”Chanel” (låt)

Frank Ocean har lämnat tystnaden bakom sig och nu kommer det nytt material på löpande band. HYMN-redaktionen jublar och ser fram mot sommarens spelning på Way Out West.


Pomona Dream feat. Def Sound – ”Limbo” (låt)

Någonstans i trevägskorset mellan pop, jazz och hiphop hittar vi denna nysläppta pärla från Göteborgsbaserade Pomona Dream som vi intervjuat tidigare. Feelgood-stämning blandas med framåtsträvande musikaliska visioner. Megabra!

Feist – ”Pleasure” (låt)

Nyheten om att Leslie Feists nya album kommer redan i april är oerhört glädjande och sprillans nya singeln ”Pleasure” (titelspåret från plattan) gör nog ingen som saknat kanadensiskan besviken.