VIDEOPREMIÄR: Flowers Must Die – ”After Gong” + TÄVLING

Brittiska Rocket Recordings, som ger ut bland annat Goat och Josefin Öhrn + The Liberation, har nu ännu ett svenskt band i sitt stall – Flowers Must Die. I april kommer albumet Kompost men redan nu får vi en försmak i form av videon till spåret ”After Gong”. Det är en låt som blandar spejsig psykedelia med kraut, postpunk och orientaliska inslag på ett alldeles utmärkt sätt.

– Låten hade länge arbetsnamnet ”Efter maten”, men vi bytte till ”After Gong”. Det är en hyllning till Gilli Smyth – Gong-medlemmen som gick bort i lunginflammation runt den tiden när vi skulle namnge låten. Det är en spattig och uppkäftig låt med blås, och det närmaste vers-refräng-baserade ni hört från Flowers Must Die hittills, berättar Rickard Daun i bandet.

Daun har även gjort videon till låten som du kan premiärkolla på nedan:

I samband med nästa singelsläpp så kommer Flowers Must Die att genomföra två spelningar i Sverige – den 13 april får Stockholm och Kraken ett besök, och dagen därpå gästar bandet The Crypt i Linköping. Mellan den 25 och 28 april blir det spelningar i brittiska städerna Brighton, London, Cardiff och Bristol.

Men inte nog med detta – nu kan du även vinna ett exemplar av det kommande albumet genom att vara den första som svarar rätt på följande:

Videon innehåller framförallt filmklipp från tre filmer samt en stop motion-animatör. Nämn två av filmerna och vem animatören är. Det är ganska svårt, så här kommer lite ledtrådar: tulpaner, granatäpplen, runt bord och Kraftwerk.

Mejla svaret till chefred@hymn.se så fort som möjligt! Lycka till.