PREMIÄR: The Bandettes – ”Try a Little Bit Harder”

IMG_0800-Redigera

Malmöbaserade The Bandettes har funnits sedan 2012. De släppte debutalbumet Take Me Home 2013 och uppföljaren The Joker kom två år senare. De brukar referera till sin musik som scandicana, vilket känns högst relevant.

HYMN har härmed äran att presentera The Bandettes nya singel – ”Try a Little Bit Harder”. Låten är skriven av bandets trumslagare Emeli Ek (även medlem i härliga improvisationsduon Medi) och har färdigställts och arrangerats av hela bandet. Den är inspelad och mixad på Studio Möllan av Emil Isaksson samt mastrad av Hans Olsson Brookes.

Bandet berättar:

– Ursprungsidén till låten kommer från känslan av att en som kvinna ibland behöver vara lite bättre än en man för att bli godkänd eller uppfattas som likvärdig. En känsla av förminskande. Men den kan också nå ut till alla människor som någon gång känt sig förminskade, det har ju såklart inte enbart kvinnor varit med om. Den tar avstamp i och hämtar kraft från ilskan över att bli förminskad och blickar framåt mot en framtid med nya spelregler. Times are a-changing again!

The Bandettes har även räknat ner dagarna till premiären på sin Facebooksida genom att uppmärksamma olika organisationer som arbetar med och för jämställdhet och inkludering i Sverige.