Hallå där… The Fleurs! + VIDEOPREMIÄR

The Fleurs BW

Stockholmsbaserade Emely Majrell gör drömsk elektronisk pop med technoinfluenser under namnet The Fleurs. Precis som Ninoosh som vi intervjuade härom veckan är hon knuten till kollektivet Synth Babe Records. Idag är det videopremiär för videon till hennes senaste singel ”Lighthouse”. Vi passade på att kolla läget med Emely.

Vad skulle du säga att ”Lighthouse” handlar om?

– Mina låtar är generellt inte skrivna som typiska poplåtar, som har en dramaturgi från händelse A till B, utan de beskriver ofta en känsla eller något annat abstrakt. ”Lighthouse” är skriven som en inre monolog där jag uppmanar mig själv till att lämna min rädsla bakom mig och finna mod att kämpa emot min egen ångest och stå upp för det jag tror på. Låten är inte bara menad till mig själv, det är en uppmuntran till alla människor att aktivt ta kontrollen över sina problem och inte låta sina demoner ta över.

Finns det en tanke med att släppa videon på internationella kvinnodagen?

– Som jag nämnde tidigare handlar låten om att aktivt kämpa mot ångest, problem och orättvisor. I och med det budskapet så tyckte vi – mitt feministiska skivbolag Synth Babe Records, min DJ (Hardman, som jag uppträder med), och jag – att det var lämpligt att släppa videon på en dag som uppmärksammar kampen mot orättvisor och ojämställdhet angående kvinnors situation. Det här är något som tyvärr fortfarande behövs belysas – speciellt i den mansdominerade musikbranschen.

Du flyttade från Berlin till Stockholm för sju år sedan, vilken är den största skillnaden mellan städerna ur musikvinkel?

– Berlin är en egendomlig värld där alla på något sätt tycks vara intresserade av konst. Där finns det dessutom ett speciellt intresse för konstformer som inte klassificeras in i ”mainstream-facket”. Människor går fortfarande på spelningar med band som de bara har hört talas om, och är dessutom beredda att betala för det. Stockholmspriserna tillsammans med att allt fler spelställen läggs ner har gjort att det är svårt för mindre artister, speciellt från alternativa genrer, att synas och höras. På så sätt har Stockholm skapat någon sorts monopol på musik. Men vi vet ju alla vad som föds ur förtryck…

Vad händer härnäst?

– Min nästa singel är redan på gång – den mixas just nu och förväntas se dagen ljus om ett par veckor. Dessutom arbetar mitt skivbolag, Synth Babe Records, med kommande remixer av några gamla låtar. Annars så är mitt mål att sätta ihop ett intressant liveset och till sommaren verkligen börja spela ute. Det ska bli skönt att komma ut ur studion och se riktiga människor och inte bara synthar. Men det viktigaste är såklart att fortsätta göra musik och försöka skapa en känsla hos människor…

Spana in världspremiären av videon till ”Lighthouse” nedan: