Veckans FYND: Vinterspöke, Svarta Stugan och Sophia Tako

Vinterspöke
Vinterspöke

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Vinterspöke

Medlemmarna i Vinterspöke har alla ett förflutet i ett dussintal band hemmahörande i Malmö och Kristianstad från 90-talet och framåt. För första gången väljer de nu att framföra låtar på svenska. I slutet på februari kom den självtitlade debut-EP:n – en samling punkiga indierocklåtar med bra driv i.

Svarta Stugan

Nyligen släppte Göteborgsbandet Svarta Stugan sin första singel hämtad från kommande debutskivan – detta ihop med ett spel (!) för dator och android. Bara en sån sak! Bandet, som har tre tidigare EP-släpp på nacken, rör sig i liknande ljudlandskap som ikoniska postrockbandet Godspeed You! Black Emperor, men säger sig också vara inspirerade av filmsoundtrack som Blade Runner och Twin Peaks. Ta en lyssning på ”Islands III”.

Sophia Tako

Göteborgskan Sophia Tako imponerar rejält med singeln ”Ride”, som är första spåret från hennes kommande debut-EP. Det här borde gå hem hos alla som gillar modern r&b-pop. Inte helt oväntat att största förebilden heter FKA Twigs.

Lyssna på vår playlist med FYND här.