Sista Bossen tipsar om favoritomslag

Malmöbandet Sista Bossen tipsar om favoritomslag och kommenterar omslaget till sitt kommande och andra album Titta inte på mig (när jag dansar). Skumpunkarna är aktuella med explosiva singeln ”Kvällar” och nämnda skiva släpps den 31 mars.

Frans Möller:

Green DayDookie

2

– Sjukt bra cover för att det är som en Where’s Waldo?-teckning. Man kan kolla på det rätt länge och kolla vad alla på teckningen gör, det är kul.

Kristopher Ståhlgren:

VariousVägen till Gud

6 (1)

– Analysering är väl egentligen överdrivet. Titel i kombination med typsnitt, färg och framförallt bild gör att en blir nyfiken på att få höra vad vägen egentligen är.

Sven Fredrik Persson:

Solar PlexusDet är inte båten som gungar – det är havet som rör sig

4

– Kanske inte det fräckaste skivomslag som mitt förstånd lyckas frambringa, men likväl en bild föreställande åtminstone 37 % av mina svenska favoritmusiker. Skivan gav mig som tonåring en musikalisk ”aha-upplevelse” när jag insåg att Monica Dominique spelade rollen som den störiga tågkupé-mamman i Repmånad.

Hampus Sundén:

AC/DC – Dirty Deeds Done Dirt Cheap

1

– De ser ju ut som ett sent nittis-cover fast redan på sjuttiotalet! Sen skadar ju inte heller att ”Ride On” ligger på plattan, en av historiens bästa låtar. Bon Scott alltså… R.I.P.

Patrik Schlegel:

The StrokesAngles

5

– Jag blir snurrig av den.

Sista Bossen – Titta inte på mig (när jag dansar)

3

– Omslaget är designat av THE BIRD FACTORY och hamnar nog närmast Dookie om vi ska jämföra det med våra egna favoriter, kort sagt ett tecknat kaos. Vi gillar omslaget, det fångar både förvirringen men också de snabba växlingarna i vår musik.