Drake underhåller Globen med världsklass

Drake - Globen, Stockholm, 1 mars 2014. Foto: Alexander Tillheden/Rockfoto.
Drake - Globen, Stockholm, 1 mars 2014. Foto: Alexander Tillheden/Rockfoto.

Drake bevisade än en gång att han är en underhållare av världsklass och fansen visade sin tacksamhet genom att sjunga med tills rösten sprack.

Kanadensaren har ett sjätte sinne när det gäller kunskapen om vad hans fans vill ha och med sitt unika sound har han värvat fans från olika musikgenrer, vilket har bidragit till hans popularitet. Med hela 4,7 miljarder uppspelningar förra året med låten ”One Dance” är han den mest streamade artisten någonsin och han fortsätter att leverera hitlåtar.

Senast jag såg Drake var i London med The Weeknd som förband 2014. Man blir aldrig missnöjd med atmosfären under en konsert i England, så jag var ganska förväntansfull inför lördagskvällen. Jag ville innerst inne att stockholmarna skulle visa Drake att även vi kan bidra med en fest!

Musiken drar igång och jublet når ända upp till taket. Drake hissas upp från scenen till tonerna av ”Trophies”, och i och med det sätter han tonen för kvällen. Det blir en påse gott och blandat av nostalgi, features och framföranden av det nya albumet Views. Han vill alltid göra det lilla extra och det har medfört en del kritik från vissa håll. Han har en tendens att ena stunden sjunga känslosamma låtar som visar oss en lugn och kärleksfull Drake, till att plötsligt hålla huvudet högt och utstråla en kaxighet medan han rappar till låten ”0-100”.

Det är just den kombinationen som gör Drake unik inom dagens hiphop.  Han väcker våra inre RnB-stämmor till liv och några minuter senare hoppar hela publiken vilt till beatet från ”Jumpan” och det blir ett zumbapass framför scenen. Drakes entusiasm och scennärvaro är faktorn som bidrar till en kväll full av energi.

Scenshowen är aningen dämpad till en början men växer under konsertens gång. Allt från en ballongshow till ett stort eldklot som säkerligen bidrar till ett stort antal hashtags på Instagram. Eldbomberna är synkade och när droppet till ”For Free” drar igång samtidigt som hela scenen tänds, då är hela Globen på fötterna.

Drake verkar trivas i Stockholm och det är ömsesidigt, vi hade kunnat festa med honom fram till morgondagen. Som helhet är det en riktigt bra konsert och jag tror att resten av publiken håller med mig med tanke på jublet som håller i sig från början fram till kvällens sista framförande ”Legend”.

OBS! Arkivbild från spelning i Globen 2014.