Hallå där… Tracy Irve!

Press3

Syskonen Linnea och Alexander Herlogsson har tidigare jobbat med att skriva R&B och hiphop ihop med USA:s artistelit. Dessutom har de gjort soundtracks till två filmer. Men för närvarande är fullt fokus på egna elektroniska popduon Tracy Irve.

I höstas släppte de sin debut-ep Strip och nu är Göteborgarna återigen aktuella – idag kom nya låten ”Keep Me Close”. HYMN tog ett kort snack med Linnea.

Vad skulle ni säga att ”Keep Me Close” handlar om?

– Vi jobbar alltid efter att få fram en viss stämning, och textmässigt gör jag det genom att försöka sammanfatta så mycket som möjligt i så få fraser som möjligt. Det är inte så många av våra låtar som specifikt handlar om en relation/person – det är mer ett hopplock av händelser som fastnat hos mig och som behandlar samma känslor.

– Jag skriver aldrig texter när jag är som mest känslosam utan det är alltid en form av ”aftermath” där jag reflekterar kring saker som hänt snarare än öser ur mig det jag känner just nu. Jag är väldigt känslosam som person, samtidigt som vanan vid att vara känslosam har gjort mig likgiltig, och det är väl kombinationen av det vi försöker få fram i våra låtar.

Antar att ni fått den här frågan många gånger förut, men hur är det egentligen att spela ihop med sitt syskon? För- och nackdelar?

– Att jobba med någon man känner så väl är bara positivt. Det vi gör är väldigt personligt för oss och vi har båda väldigt svårt för att släppa in andra i skapandeprocessen, det är därför vi gör allting själva. Så i det syftet fungerar syskonrelationen väldigt bra. Det blir en väldigt öppen och gränslös kommunikation.

”Att jobba med någon man känner så väl är bara positivt”

– Enda nackdelen är väl att avsaknaden av de gränserna gör att saker blir för personligt och mindre professionellt, så som att vi totalt saknar tålamod gentemot varandra.

Berätta mer om spelningarna ni har framför er!

– Nästa gig är redan på tisdag. Då har vi en spelning på TV Nights på Ronnie Scott’s i London, vi har en ganska speciell och nostalgisk relation till den staden och Ronnie Scott’s är ett häftigt ställe att få spela på. Så det känns kul. Utöver de gig vi har inbokade planerar vi att göra en spelning hemma i Göteborg under våren.

Vad händer annars framöver för Tracy Irve?

– Förutom våra spelningar så försöker vi i den mån vi kan jobba i vår egen takt, och göra saker som känns rätt för tillfället. Så vi får se hur framtiden ser ut…

Lyssna på ”Keep Me Close” nedan: