Redaktionens favoriter v.8

Emma Ruth Rundle
Emma Ruth Rundle

Det är alltid lika härligt att få ägna fredagarna åt att tipsa vidare om veckans guldkorn. Här är redaktionens favoriter vecka åtta.

Emma Ruth Rundle & Jaye Jayle – The Time Between Us (split-EP)

Magiska Emma Ruth Rundle släpper idag en split-EP ihop med Louisville-sångaren Jaye Jayle (Evan Patterson från Young Widows). De bidrar med tre spår var som tillsammans bildar en bitterljuv helhet. Det här går inte går att värja sig emot. Emma Ruth Rundle besöker Malmö respektive Stockholm den 9 och 10 maj.

LASH – ”Para Ya” (låt)

Boråsbördiga systrarna i LASH blir bara bättre och bättre. Nya singeln ”Para Ya” är sjukt tung och får en att knäböja inför duons musik. Grymt bra.

The Land Below – ”Soften The Blow” (låt)

Malmös chillwave-prins Erik Lindestad aka The Land Below lyckas återigen förföra oss. Nya singeln, softa ”Soften The Blow”, är ett första smakprov från kommande albumet. Mycket lovande!

Mwuana feat. Skander – ”Även om” (låt)

Stockholmsbaserade Mwuana möter Göteborgs nya stjärnskott Skander. Nibla, välbekant Gbg-producent, som även producerat sistnämndes skivor, fångar en soft känsla som imponerar. Mörkret är dock ständigt närvarande. I likhet med Skander har Mwuana avslöjat detaljer om sitt debutalbum – skivan släpps den 21 april och är minst sagt efterlängtad. Skanders debut anländer den 10 mars (döpt till Hon).

Sarah Klang – ”Strangers” (låt)

Göteborgsbaserade Sarah Klang – alltid uppklädd – verkar vara konstant ledsen. Varje fest avslutas i ensamhet. Klangs andra singel ”Strangers” sätter känslorna i gungning och får tårkanalerna att fuktas. De inledande raderna om en förlorad vän berör på djupet.

School ’94 – ”Off To Live” (låt)

Alice B med vänner lyckas återigen skaka liv i sina indiepop-influenser. Ljudbilden är stor, passande en arena, inramad av solnedgångens sista värmande strålar. Närvaron är total.

Aurelia Dey – ”Ingen vet” (video)

Det råder ingen tvekan om att Göteborgsbaserade Aurelia Dey behövs i ett svenskt musikklimat och nya singeln handlar om kvinnors rätt att vara sexuella varelser på sina egna villkor. En plats på listan är given. I vår kommer EP:n Alpha (singeln är producerad av Melisha MusicProduction och Aurelia Dey).

Moon Regiment – ”Monday feat Dominique” (låt)

Göteborgsproducenten Moon Regiment och sångerskan Dominique står för ett av veckans finaste samarbeten och även om låten handlar om måndagsångest så platsar den på vår fredagslista. Ges ut av alltid lika relevanta HMWL.

Sista Bossen – ”Stiger upp” (låt)

Sista Bossen stiger upp, tar nya tar och presenterar singeln ”Stiger upp”. Ett bra avslut på arbetsveckan och en utmärkt inledning på helgen.