5 låtar: Sylvester Schlegel

unnamed

Sylvester Schlegel, tidigare trummis i The Ark och Augustifamiljen, släpper sin andra soloskiva i slutet av april. Första singeln, ”Återfall”, är en riktig ångestdänga i popkostym. Ikväll testar Sylvester de nya låtarna på KB i forna hemstaden Malmö. Han gästar också HYMNs format ”5 låtar”.

En av mina allra första favoritlåtar:

The Bangles – ”Walk Like An Egyptian”. Den här fanns på jukeboxen på Kosta Värdshus och jag hängde där varje dag efter skolan. Jag var kär i sångerskan Susanna Hoffs och tycker fortfarande den är alldeles briljant.

En låt som inspirerar mig som låtskrivare:

– Gregory Allan FitzPatrick – ”Befria Norden”. Rebecca & Fiona-Fionas pappa sjunger i texten om hur det kunde vara att som invandrad amerikan hänga i proggkretsar och gå i demonstrationståg mest för att ragga brudar. En nio minuter lång svengelsk svada som inte liknar nåt annat och som aldrig upphör att inspirera.

En cover jag gillar:

The Slits I Heard It Through the Grapevine”. Covers blir mer intressanta om den som tolkar är respektlös. Detta är ett praktexempel och spöar Marvin Gaye med hästlängder. Så här ville jag att min skiva skulle låta.

En favoritlåt från 2017:

Feivel – ”A Die-Hard Piece”. Elin Hörberg spelade tidigare i mitt band, men är som bäst när hon gör sin egen grej. Denna släpptes för ett par dagar sen och kommer bli hennes stora genombrott!

En låt jag förknippar med Malmö:

Torsson – ”En tung missbrukare”. Älskar inte skånsk rock, men om den som i detta fallet, handlar om att tapetsera om vardagsrummet med hjälp av en tung narkoman, så är jag benägen att vika mig.

Mer info om kvällens spelning hittar du här.