PREMIÄR: Eka Trio – ”Oktember”

Eka-Trio-3

Som musikälskare i Malmö är Moriskans Jazz Clubs onsdagar med gratisevenemang en återkommande källa till fina upplevelser. Ibland från akter vi känner till sen tidigare och ibland från nya talanger. Bland de senare kunde vi för några veckor sedan njuta av Eka Trio, en svensk/norsk/finsk trio baserad i Malmö. Trion består av Tomas Hörnberg på gitarr, Anne Marte Eggen (som vi sedan tidigare känner från bland annat We Float och Cure-a-Phobia) på bas och Pontus Häggblom på trummor. Tomas berättar om ”Oktember”:

– ”Oktember” skrev jag i ett månadsskifte till oktober för fem år sedan. Det är en av de låtar som legat och väntat på rätt sammanhang och med Anne Marte och Pontus så känns det som att den hittat hem. Jag tänker att den gestaltar hösten på något sätt.

Låten finns med på Eka Trios debutalbum Eka som släpps 2 mars på Pälsrobot Records.