PREMIÄR: Feivel – ”A Die-Hard Piece”

IMG_9989

– Det är skitroligt och skitläskigt att släppa den här låten! Jag har stängt in mig bakom lyckta dörrar i två år och skrivit och spelat in. ”A Die-Hard Piece” är första låten från det kommande albumet som får se dagens ljus, säger Malmöartisten Elin Hörberg – mer känd som Feivel.

Singeln ”A Die-Hard Piece”, tagen från albumet My Mind and the Thunder Sky (släpps 8 mars), är skriven tillsammans med Peter Liddle från det brittiska bandet Dry The River som Elin var förband åt under 2015.

Hon berättar om vad låten handlar om:

– Låten skrevs under livskris, mer eller mindre. Hos båda oss kompositörer, tror jag. Jag kan bara tala för mig själv, men för mig handlar den om när något omvälvande har hänt, eller håller på att hända, och man har en känsla av att allt är helt upp och ner, och man inte fattar vem man är, hur fan man ska klara att ta nästa steg eller ens kunna somna. Trots de känslorna så kommer tiden att ticka vidare och till slut mår man på ett helt annat sätt. Hur borttappad man än är i sina känslor finns en liten (jävlig) bit i hjärtat som bär en framåt, vare sig man vill det eller inte. Den här låten handlar om när man verkligen inte gillar den biten. Kanske till och med hatar den. Om olika delar i en som krigar om att ge upp eller att kämpa vidare.

Premiärlyssna på ljuvliga ”A Die-Hard Piece” nedan.